За допомогою грамотно приготованого маринаду можна врятувати навіть саме завалялося і переморожене м’ясо. Що вже говорити про курку, яка нерідко виходить сухою і млявою.
Розповімо, як зробити саме такий маринад, щоб приготувати саму ніжну курку в світі.
Для приготування потрібно:
- натуральний йогурт – 1 склянка;
- лимонний сік – 1 ст. л.;
- каррі – 1 ч. л.;
- куркума – 1 ч. л.;
- кардамон-1 ч. л.;
- сіль – за смаком.
Як готувати
Змішуємо в глибокій мисці всі підготовлені інгредієнти крім солі і заливаємо йогуртом.
Потім викладаємо курку, вимочуємо її як слід в маринаді і прибираємо в холодильник.
По-хорошому курка повинна маринуватися не менше ніж шість годин, але професіонали рекомендують робити це протягом ночі.
Варто відзначити, що солити мариновану курку потрібно тільки перед тим, як приступите до безпосереднього процесу приготування птиці.
Такий маринад підходить для запікання курки в духовці, обсмажування філе на сковороді або приготування на вугіллі.
Смачного!