Таке частування здатне завдати шкоди організму.
Справа в тому, що в пересмаженому м’ясі з’являються канцерогени, що викликають рак.
Це пояснила дієтолог Дарина Русакова, пише URA.RU.
Вона пояснила, що занадто довге смаження на багатті провокує появу канцерогенів в м’ясі.
Як зазначила доктор в бесіді з журналістами, що вийшла в ході приготування скоринка здатна завдати шкоди слизової шлунка, кишечника і стравоходу.
Бажано більше уваги віддати овочам-гриль. Вони зберігають вітаміни, але їх також не можна пересмажувати або готувати з додаванням великої кількості масла.
Доктор Михайло Гінзбург додав, що такі продукти викликають більш швидке старіння організму.
Медик підкреслив, що, крім того, не можна переборщувати з сіллю. Разом з шашликом потрібно їсти якомога більше овочів або круп, щоб знизити шкоду від м’яса.