М’який сирний сир, намазаний на скибочку хліба або крекер, – відмінна основа для численних варіантів сніданку.
Крім цього, крем-чіз використовують при приготуванні кремів та інших страв.
Тому навчитися готувати сирний сир в домашніх умовах-особливо вигідне рішення.
До того ж, для того щоб поласувати сирним сиром, необхідний всього лише один інгредієнт.
Якщо ви хочете спробувати рецепт, який абсолютно завжди і у всіх виходить, запасіться пакетом кефіру. Слід вибирати свіжий кисломолочний продукт з великим вмістом жиру.
Надішліть пакет з кефіром в морозильну камеру на ніч.
Вранці витягніть упаковку кефіру з холоду і розріжте целофан. Перекладіть замерзлий кефір в друшляк, застелений марлею, а сам друшляк розмістіть над каструлею або мискою, щоб туди стікала рідина.
Після того як кефір розморозиться, в марлі залишиться свіжий вершковий сирний сир.
З одного літра кефіру виходить близько 240 грамів крем-чизу.
Крім цього, у вас залишиться приблизно півлітра сироватки, яку можна додавати в окрошку або тісто для млинців.