Іноді в процесі смаження можна помітити, що млинці починають ламатися під впливом температури.
Це говорить про те, що кулінар підібрав неправильний рецепт або ж допустив неточність в дотриманні пропорцій.
Для того щоб цього уникнути, потрібно знати певні правила приготування тіста для млинців.
Які помилки найчастіше допускають господині
Занадто солодкі
Деякі кухарі вважають, що велика кількість цукру лише піде на користь млинців, які вийдуть солодкими і смачними. Однак це помилка.
Велика кількість цукру призводить до ламкості млинців. Найкраще дотримуватися простої схеми: на склянку борошна береться одна велика ложка цукру.
Яйце
Не всі знають про те, що курячий білок часом не в кращу сторону змінює структуру тесту. Якщо білка буде занадто багато, то млинці будуть ламатися.
З цієї причини деякі кулінари вводять до складу тесту виключно жовтки.
Правильна консистенція
Коли ви приготували тісто, то вже можна з точністю передбачити якість млинців. Найбільш смачними виходять млинці, основа яких нагадує сметану з низьким відсотком жирності.
Додаткові інгредієнти
Не завжди варто обмежуватися класичними компонентами, якщо ви хочете приготувати смачні і якісні млинці. Наприклад, до пшеничного борошна можна додати трохи лляної, щоб страва вийшла більш легким і повітряним.
Відмінними виходять млинці, в складі яких є пару ложок кукурудзяного або картопляного крохмалю. Таке блюдо виходить тонким і м’яким.
Не забувайте і про пару ложок рослинного масла.