Мало кому з гурманів подобається Жорстке м’ясо: воно важко жується, і це навряд чи сприяє отриманню задоволення від трапези.
На жаль, проблема є досить поширеною. Особливо часто кулінари стикаються з нею при приготуванні шашлику.
Далеко не завжди маринування сприяє пом’якшенню і поліпшенню смаку м’яса.
Однак існують маринади, що забезпечують страві ніжність на 100 відсотків. Наведені нижче способи є досить несподіваними, але дійсно працюють.
Ківі
Розм’якшити м’ясо для шашлику і зробити його набагато смачнішим допомагає такий фрукт, як ківі.
При маринуванні одного кіло м’ясного продукту можна обмежитися одним плодом маленького або середнього розміру.
Фрукт треба дрібно нарізати або навіть перетворити в «кашку», після чого змішати з м’ясом. Вже через 30 хвилин не залишиться і натяку на жорсткість майбутнього страви.
Гранатовий сік
Цей напій є кислим, тому надасть на консистенцію м’яса виключно позитивний вплив.
У миску вливається стакан соку. Додається пара-трійка столових ложок соєвого соусу.
Рідина треба посолити і поперчити. Також варто використовувати і інші спеції.
М’ясний продукт потрібно залишити в цій суміші на ніч. У підсумку вийде основа, з якої вийде смачний і ніжний шашлик.
Мінералка
М’ясо повинно полежати в газованій рідині пару годин. Як тільки час минув, воду треба вилити, а продукт – посолити і поперчити.
Крім того, основу для шашлику можна змішати з яким-небудь білим соусом (наприклад, з майонезом) і почекати півгодини. Додатковий інгредієнт додасть страві ніжності.