Суп відноситься до тих страв, які прийнято варити з запасом: заради першої страви не хочеться кожен день стояти по зайвому годині біля плити.
Однак залишати суп на кухні досить ризиковано: всього декількох годин часом буває досить для того, щоб страва зіпсувалося.
Як правильно зберігати суп для того, щоб він довше зберігав свою свіжість
Найкраще з цим завданням справляється холодильник. Тільки тут можна домогтися ідеальної температури для того, щоб зберегти суп свіжим.
Для цього спочатку потрібно зняти блюдо з плити і дочекатися, поки рідина не стане кімнатної температури.
Тільки після цього каструлю прибирають в холодильник.
Варто знати про те, що краще всього вибирати середню полицю, так як це дуже вдале місце.
Кришку знімати при цьому не потрібно.
Супи, які приготовлені на жирних м’ясних бульйонах, залишаються свіжими в холодильнику кілька днів. А ось страви, в складі яких присутня зелень, зберігати довго не можна: їх потрібно з’їсти протягом 24 годин.