Тільки 5-10% дачників, які вирощують озимий часник, можуть похвалитися цибулинами, які досягають ваги 100 г.
Такий часник вважається великим. Додатковою гордістю є рівні і ароматні зубчики, які так і просяться в салат або інше блюдо.
Такий урожай може виростити будь-який городник, який буде дотримуватися певних правил.
Секрет полягає в ряді дій, які потрібно зробити, коли листя часнику вже підносяться над землею.
Дачники відгрібають зайву землю від головок часнику, відкриваючи їх на 2-3 см.
Маніпуляції на цьому не завершуються. Наступний захід потрібно провести в кінці червня або початку липня.
Цього разу грунт прибирають ще раз, але на цей раз це роблять так, щоб головка часнику наполовину стирчала з землі. Бувалі дачники стверджують, що результат буде помітний через тиждень-два. Цибулини наллються і збільшаться в розмірі.