Якщо ви хочете, щоб свиняча печінка вийшло смачною і гідною уваги, то варто приділяти особливу увагу процесу приготування.
Свинячий субпродукт часто гірчить, тому важливо попередньо правильно його обробити.
Що ж варто зробити господині
Насамперед печінку потрібно промити і позбавити від надлишку води за допомогою серветок або паперового рушника. Після цього потрібно за допомогою ножа видалити і плівку.
Далі субпродукт ріжеться на невеликі порційні кубики.
Настає дуже відповідальний момент: етап маринування.
Вельми хорошим варіантом може стати звичайний кефір із середніми показниками жирності. Напій відмінно справляється з гіркотою і робить блюдо м’яким.
На кілограм печінки потрібно приблизно 400 мл кефіру.
Найкраще поставити субпродукт маринуватися в холодильник на кілька годин. Чим довше печінка простоїть в кефірі, тим смачніше вийде блюдо.
Після цього можна сміливо приступати до запікання.
Спочатку форма обробляється маслом. Сама ж печінка повинна” відпочивати ” на подушці з лука. Зверху можна ввести вибрані спеції. Готується субпродукт всього чверть години при температурі в 180 градусів.