Головне, чого намагаються домогтися кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід.
Сам по собі фарш зіпсувати складно. Досить пропустити через м’ясорубку свиняче і яловиче м’ясо. Але, на жаль, і з хорошого фаршу виходять не дуже хороші котлети.
Соковиті котлети гарні в будь-якому вигляді. Їх можна їсти прямо зі сковороди, не менш апетитними вони залишаються і в холодному вигляді.
Щоб котлети не були сухими
Можна додати в фарш більше овочів. Наприклад, терту картоплю, ріпчасту цибулю, інші навіть кладуть кабачок.
Можна вимочити хліб або батон в молоці і додати його побільше, а ще можна використовувати паніровці.
Але коли хочеться нормальних м’ясних котлет, то всі ці лайфхаки-тільки перешкода між гурманом і гастрономічною насолодою.
В такому випадку поліпшити смак котлет може звичайнісінький лід.
Навіть якщо ви готуєте котлети на грилі або в звичайній сковороді, покладіть кубик льоду на середину биточка, трохи вдавивши його всередину.
Лід буде танути і запобіжить пересихання фаршу.
Смак котлет при цьому особливо не постраждає, але якщо переживаєте, можна використовувати заморожене вершкове масло або заморожене молоко.