Шашлик-це популярне і дуже ароматне блюдо, які багато хто звик готувати при виїзді на дачу.
Однак це далеко не найбезпечніша їжа.
Справа в тому, що при деяких хворобах від такого м’ясного частування слід відмовитися.
Про це розповіла ендокринолог Анна Кузнєцова.
Доктор також пояснила, що при подагрі і хронічних захворюваннях шлунково-кишкового тракту від страви треба відмовитися.
Дошкільнятам теж не слід їсти шашлик, їх травна система ще не готова до такого навантаження.
Навіть здоровим людям не варто з’їдати занадто багато такого м’яса. Порція повинна бути не більше долоні за умови, що шматочки м’яса в ширині не більше одного сантиметра.
“Якщо говорити про шашлик, то це 80 грамів свинячої корейки, 100 грамів філе курчати або сьомги. Саме такий розмір порції можна назвати безпечною і корисною», – цитує Кузнєцову МІА «Росія сьогодні».
Шашлик бажано подавати з великою кількістю овочів і зелені.
Для приготування краще віддавати вибір нежирним сортам м’яса. Рекомендується виключити обвуглені шматочки, вони містять канцерогени.