Сир часто використовується в приготуванні різних м’ясних страв. Також цей продукт подають в якості закуски до столу.
Він відмінно поєднується з різними компонентами і завжди відмінно доповнює раціон.
Однак мало хто знає, що далеко не всім людям можна його вживати.
Справа в тому, що в сирі містяться у великій кількості сольові компоненти.
Це означає, що продукт провокує затримку рідини в організмі, збільшує об’єм циркулюючої крові, що негативно відбивається на судинах і тиску.
Про це сказала під час бесіди з пресою дієтолог Маргарита Корольова.
Крім того, при деяких проблемах зі здоров’ям слід прибрати з раціону сир.
“Сир протипоказаний у великій кількості людям з гіпертонічною хворобою«, – цитує доктора»Москва 24”.
Від такого частування треба відмовитися тим, хто страждає від проблем з нирками. Шкідливий продукт для чоловіків і жінок з мігренню.
Повністю здоровим людям теж не можна їсти сир щодня. Досить невеликої кількості 3-4 рази на тиждень.