Ніхто не посперечається з тим, що від якості буряка багато в чому залежить успіх в приготуванні борщу.
Однак господині частіше думають про те, як зберегти гарний червоний відтінок супу.
А адже це теж залежить від самої буряка.
Чому варто вибирати коренеплід поменше
Якщо подрібнити буряк великого розміру, то можна помітити, що її колір не такий насичений і інтенсивний. Велика буряк, скоріше, дасть легкий рожевий відтінок, ніж бордовий.
Тому такий коренеплід для борщу не дуже підходить.
Невелика буряк, навпаки, рівномірно забарвлена, виглядає насичено-червоної. Тому борщ теж вийде потрібного кольору. Цілком можливо, що для великої порції борщу знадобиться 2-3 маленькі буряка.
З великого коренеплоду можна сміливо робити популярні салати, адже там інтенсивність відтінку не грає вирішальної ролі.
Також варто пам’ятати про те, що буряк важливо обсмажувати окремо від інших компонентів, додавши будь-який кислий продукт для збереження кольору.