Омлет-це одне з найпопулярніших страв, яке подають до сніданку.
Вважається, що в класичному рецепті присутні тільки злегка збиті яйця, які смажаться на вершковому маслі.
Однак з часом господині почали додавати різні додаткові інгредієнти, щоб поліпшити смак омлету. Деякі додають в яєчну масу молоко і зелень, хтось вважає за краще використовувати печериці або шинку.
Але при цьому багато кулінарів згодні з тим, що це блюдо обов’язково має бути пишним. Домогтися необхідного ефекту виходить не у всіх, тут потрібно знати кілька секретів.
Як приготувати пишний омлет
В першу чергу кулінари відзначають, що ідеальна маса виходить в тому випадку, коли яйця змішуються віночком, а не міксером.
Якщо хочеться, щоб омлет більше нагадував по консистенції суфле, то для початку треба окремо збити білки, а потім жовтки, а після з’єднати ці дві маси.
Також слід враховувати, що надлишок рідини негативно відбивається на страві. Не варто переборщувати з молоком.
Треба брати 1 яйце на половину шкаралупи молока.
Будь омлет готується під кришкою. Спочатку вогонь повинен бути великим. Як тільки маса почне підніматися, то вогонь слід зробити слабким.
Трохи борошна або манки зроблять блюдо більш щільним. Досить взяти всього півтори чайної ложки одного з цих продуктів на 4 яйця.