Гранатовий сік – не тільки дуже смачний, але і надзвичайно корисний напій.
Однак магазинні нектари мають мало спільного зі свіжовичавленим продуктом, отриманим на власній кухні.
На жаль, соковижималка є не у кожної господині. Та й у випадку з гранатом її легко пошкодити через численні кісточок.
Тому на виручку приходить ручна праця.
Зверніть увагу-для приготування соку підійдуть не всі гранати. Вибираючи фрукт, простежте, щоб у нього була тонка шкірка, яка не тріскається при натисканні.
Якщо в магазині ви не відшукали підходящий варіант – купуйте будь-який соковитий гранат і приблизно на тиждень залиште його полежати при кімнатній температурі. Так шкірка плоду висохне і стане тоншою, але при цьому міцною.
Після того як в ваших руках виявився відповідний плід, приступайте до отримання соку. Для цього катайте гранат по поверхні столу або обробної дошки, при цьому натискаючи на нього до появи легкого хрускоту, який сигналізує про те, що зернятка труться одна об одну, утворюючи сік.
На один гранат йде приблизно пара хвилин. Коли ви перестали чути хрускіт, значить, процес підійшов до кінця.
Залишилося зробити невеликий отвір ножем в шкірці, щоб весь сік витік з оболонки.
Розведений водою гранатовий сік можна пити або додавати в різні соуси, маринади та інші страви.