Навіщо кухарі додають в м’ясний фарш звичайний лід: поради молодим господиням

Головне, чого намагаються домогтися кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід.

Сам по собі фарш зіпсувати складно. Досить пропустити через м’ясорубку свиняче і яловиче м’ясо. Але, на жаль, і з хорошого фаршу виходять не дуже хороші котлети.

Соковиті котлети гарні в будь-якому вигляді. Їх можна їсти прямо зі сковороди, не менш апетитними вони залишаються і в холодному вигляді.

Щоб котлети не були сухими

Можна додати в фарш більше овочів. Наприклад, терту картоплю, ріпчасту цибулю, інші навіть кладуть кабачок.

Зачем повара добавляют в мясной фарш обычный лёд: советы молодым хозяйкам

Можна вимочити хліб або батон в молоці і додати його побільше, а ще можна використовувати паніровці.

Але коли хочеться нормальних м’ясних котлет, то всі ці лайфхаки-тільки перешкода між гурманом і гастрономічною насолодою.

В такому випадку поліпшити смак котлет може звичайнісінький лід.

Навіть якщо ви готуєте котлети на грилі або в звичайній сковороді, покладіть кубик льоду на середину биточка, трохи вдавивши його всередину.

Лід буде танути і запобіжить пересихання фаршу.

Смак котлет при цьому особливо не постраждає, але якщо переживаєте, можна використовувати заморожене вершкове масло або заморожене молоко.