Новинки смартфонів 2022 року

Ринок смартфонів переповнений сотнями пропозицій і здивувати користувача стає все складніше. Тому виробники прагнуть запровадити більше нових функцій, які б підвищити конкурентоспроможність їх флагманів. Внаслідок оновлення смартфонів стали відбуватися щороку. Великі компанії на кшталт Apple, Samsung та Xiaomi не зупиняються на досягнутому та регулярно випускають нові флагмани придбати які можна в інтернет магазині OpenShop

Лінійка IPhone 14

Першим на звання найкращого смартфона 2022 року претендує iPhone, адже компанія Apple щорічно радує користувачів новою моделлю “Айфона”. 2022 рік не став винятком — за традицією очікується вихід кількох флагманських смартфонів на 6,1 і 6,7 дюйма, які за планом представлять світ у вересні 2022 р. який за прогнозами буде коштувати не менше 85 000-100 000 рублів.

Рендер моделі Pro з’явився у мережі на початку січня поточного року. Не менше інтересу викликали чутки, прогнози аналітиків та патенти, видані Apple в останній рік. На цей раз компанія запропонує користувачам на вибір одразу 4 моделі:

  • iPhone 14.
  • iPhone 14 Max.
  • iPhone 14 Pro.
  • iPhone 14 Pro Max.

Головна особливість – випуск iPhone 14 Max, який стане найновішою моделлю серед усіх “Айфонів”. Це буде збільшена версія базового iPhone, яка, ймовірно, прийшла на зміну компактного iPhone 13 mini. За розмірами версія Max буде такою самою, як і Pro Max.

Нова камера

Apple планує додати до професійної версії iPhone 48-мегапіксельний об’єктив камери, який забезпечить ідеальні знімки та високу якість зйомки в нічний час. За заявою аналітиків, користувачі зможуть записувати відео у форматі 8K, яке можна буде переглядати на гарнітурі Apple AR/VR, яка також очікується в 2022 році.

Завдяки рендерам можна помітити, що смартфон нарешті отримає новий блок фронтальної камери — без чубчика, який розчаровував багатьох користувачів, починаючи з 10-ї версії. Хоча ще наприкінці минулого року експерти робили припущення, що «монобров» залишиться в iPhone щонайменше на кілька поколінь. І це було логічно, адже лише у 13-й моделі компанія змогла зменшити «чубок», що зажадало великих ресурсів та вкладень. Але у 14-й версії від неї вирішили відмовитись.

Процесор та оперативна пам’ять

Новий iPhone 14 отримає оновлений процесор, найпотужніший на міжнародному ринку Apple A16 Bionic. Для порівняння – A14 Bionic посідає перше місце серед усіх флагманів у рейтингу AnTuTu Benchmark.

Pro і Pro Max порадують користувачів одразу 8 Гб оперативної пам’яті. У професійних версіях обіцяють зробити дисплей із адаптивною частотою оновлення екрану 120 Гц. Базові моделі залишаться зі стандартними екранами на 60 Гц. Відмінністю від лінійки iPhone 13 стане мінімальний обсяг пам’яті – 14-та версія стартуватиме з 64 Гб, тоді як 13-та пропонувала мінімум 128 Гб.

Новий iPhone Se3

Компанія Apple має бюджетну лінійку смартфонів – iPhone SE. У 2022 році очікується нова модель – iPhone SE 3, яка за нижчої ціни в середньому близько 40000 рублів буде мати хорошу продуктивність. Apple поки не розкриває, в якому місяці 2022 вийде флагман. Судячи з чуток, реліз має відбутися вже навесні.

Новинка подешевшає майже на третину від рівня свого попередника, що пояснюється необхідністю підтримати попит на лінійку, яка цього року не отримала запланованого апгрейду. Інсайдери, які розкрили деякі характеристики iPhone SE 3, підтверджують, що апаратна начинка флагмана в цілому не вражає, але деякі особливості все ж таки варті уваги:

  • процесор – A15 Bionic;
  • камера – 12 Мп;
  • акумулятор – 1821 мА?ч;
  • дисплей – 4,7 дюйма, Retina;
  • пам’ять – 3/128, 3/256 Гб;
  • зарядка – 15 Вт.

Враховуючи оснащення нового iPhone SE 3 тим же процесором, що iPhone 13, можна припустити, що флагман отримає різні фотофішки на кшталт підтримки нічного режиму та Deep Fusion для постобробки фотографій. У результаті iPhone SE 3 стане просунутим камерофоном, який продаватиметься за доступною для багатьох ціною і стане гарною альтернативою Android-смартфонам, в першу чергу за якістю знімків.

Бюджетні новинки Samsung: серія Galaxy A від A03 до A83

У 2022 році очікуються оновлення та смартфонів з нижчою ціною, в межах 8000-20000 рублів. У бюджетній категорії також з’явиться багато нових цікавих моделей. Насамперед це серія Galaxy A від компанії Samsung. Кожен смартфон марки пропонує максимум за власний кошт: приємний дизайн, досить продуктивне залізо, актуальні модулі зв’язку, якісну камеру, NFC. Майже кожна модель серії Galaxy A, крім наймолодших, оснащена серйозним процесором і необхідним обсягом оперативної пам’яті.

Головним плюсом лінійки залишається свобода вибору, оскільки в асортименті представлені смартфони на будь-який смак та бюджет: від зовсім недорогих до середнячків, здатних витримати важкі мобільні ігри. На «нижньому поверсі» Galaxy A мешкають молодші моделі від A01 до A10, а на «верхніх» знаходяться дуже серйозні гаджети, що претендують на звання напівфлагманів – на зразок моделей від A71 до A81, що відрізняються більш продуктивною начинкою та покращеною камерою.

Бюджетні новинки смартфонів 2022 року від компанії Samsung:

  • Samsung Galaxy A03.
  • Samsung Galaxy A13.
  • Samsung Galaxy A23.
  • Samsung Galaxy A33.
  • Samsung Galaxy A53.
  • Samsung Galaxy A73.
  • Samsung Galaxy A83.

Нове у бюджетній лінійці Galaxy A

На початку січня вже надійшла в продаж одна з новинок лінійки Galaxy A — A03, що отримала роздільну здатність HD+, діагональ 6,5 дюйма, подвійну камеру з об’єктивами на 48 і 2 Мп, а також ємний акумулятор на 5000 мАч. Інша незвичайна новинка – A13 з ціною близько 15000 рублів, перша серед недорогих моделей із підтримкою мереж п’ятого покоління, яка також буде представлена ​​і без 5G. Смартфон підтримує частоту оновлення екрана 90 Гц та має потрійну основну камеру на 50, 20 та 2 Мп.

Як видно вже за двома новинками, південнокорейський гігант в оновленні серії Galaxy A приділяє особливу увагу камерам. Чутки про оснащення недорогих смартфонів більш сучасними можливостями виявилися правдою. Samsung прагне підвищити планку, щоб успішно конкурувати із китайськими бюджетними брендами.

Samsung Galaxy A13, A33 та A73 вже сертифіковані в Росії: прем’єра A73 очікується у квітні, а моделі A23 та A53 дебютують ще раніше – у березні. Одним із важливих нововведень стане перехід у моделі A53 з однокристальної системи Snapdragon 750G на власну Exynos 1200 із двома великими ядрами частотою 2,4 ГГц та шістьма малими 1,8 ГГц. З урахуванням вартості девайса близько 30000 рублів це можна назвати гарним апаратним рішенням.

Зазначається, що компанія Samsung планує додавати до всіх бюджетних смартфонів Galaxy A камери з оптичною стабілізацією зображення (OIS), яка допомагає компенсувати тремтіння рук під час зйомки та робити фото вищої якості. Раніше таким обладнанням могли похвалитися лише флагманські моделі Galaxy S та Note.

Дорогі новинки Samsung: S22, S22 Plus, S22 Ultra

У 2022 році компанія Samsung пропонує оновлення як у бюджетній, так і більш просунутій серії. Отже, нові смартфони 2022 року з лінійки Galaxy S:

  • Samsung Galaxy S22.
  • Samsung Galaxy S22 Plus.
  • Samsung Galaxy S22 Ultra.

Пристрої були представлені на першій у 2022 році презентації Unpacked. Оцінивши оформлення та характеристики, можна сказати, що смартфони отримали мінімум зовнішніх змін, за винятком флагмана S22 Ultra, що має радикально новий дизайн. Головною особливістю стали камери – тепер це не блок, а окремі модулі, які схожі на отвори, пробиті у корпусі. Дизайн виглядає справді свіжо, незвично і просто по-новому.

Моделі S22 та S22 Plus по дизайну майже не відрізняються від своїх попередників, окрім нових кольорів. Всі смартфони лінійки Galaxy S 2022 об’єднує одне — робота на Exynos 2200, який компанія Samsung називає першим чіпом, виконаним за 4-нанометровим техпроцесом, найкомпактнішим на ринку. За рахунок цього і вдалося зменшити розмір акумулятора, що позначилося на габаритах смартфонів. 

Новинки від Xiaomi: Xiaomi 12 та 12 Ultra

Не менш цікаві смартфони у 2022 році пропонує китайська компанія Xiaomi. Рік, що настав, дійсно буде продуктивним для виробника. На ринок виходять такі моделі:

  • Xiaomi 12.
  • Xiaomi 12X.
  • Xiaomi 12 Pro.
  • Xiaomi Mi 12 Ultra.
  • Xiaomi 12 міні.
  • Xiaomi Mix Fold 2

Зовні всі смартфони багато в чому нагадують один одного, але начинка дещо відрізняється. У всіх моделях, крім Xiaomi 12 mini, встановлений флагманський чіпсет Snapdragon 8 Gen 1, виготовлений за 4-нанометровим техпроцесом. За продуктивністю чіп можна порівняти з процесором Exynos 2200 від Samsung.

Особливість моделі Xiaomi 12 mini полягає в тому, що навіть за наявності в назві приставки “міні” розміри смартфона зовсім не мініатюрні. Діагональ екрану складає 6,21 дюйми. Як і в інших моделях, у Xiaomi 12 mini реалізована технологія швидкої зарядки 67 Вт, але чіпсет, що логічно, менш продуктивний – Snapdragon 870.

Зазначається, що Xiaomi Mi 12 Ultra буде випущений трохи пізніше за основні моделі 12-ї серії, хоча потенційний Ultra-спадкоємець лінійки, як і раніше, не підтверджений офіційно. Можливо, гаджет навіть з’явиться під іншою назвою Xiaomi MIX 5 Pro. Достеменно відомо лише те, що це буде найпотужніший у всіх аспектах смартфон компанії, який поєднає в собі найкращі рішення та розробки.

Іншим оновленням лінійки Xiaomi має стати доладний смартфон Mix Fold 2. Ще минулого року компанія представила подібний гаджет під назвою Mix Fold, а вже сьогодні готує йому наступника. Новинка отримає покращені дисплеї та актуальну флагманську платформу Snapdragon 8 Gen 1. І внутрішній, і зовнішній екран матимуть частоту оновлення 120 Гц. 

OnePlus 10 Pro

Однією з найдешевших новинок 2022 року стане смартфон від OPPO – OnePlus 10 Pro, що володіє при своїй ціні в 55000-62000 рублів вражаюче якісною камерою. Її виділяють роздільну здатність 64 Мп, режим нічної сцени, макро-режим, портретний та панорамний режим, розпізнавання сцен штучним інтелектом. Прем’єра смартфона очікується у першому кварталі поточного року.

У плані дизайну OnePlus 10 Pro майже ідентичний 9 Pro, тому ті, хто тримав у руках “дев’ятку”, легко зрозуміє, як гаджет відчуватиметься в руках. Девайс отримає адаптивну частоту поновлення від 1 до 120 Гц. Як і 12-а серія від Xiaomi, смартфон OnePlus 10 Pro працюватиме на флагманському чіпсеті Snapdragon 8 Gen 1. Покупцям запропонують 3 версії з різною оперативною та постійною пам’яттю.

Серія OPPO Reno 7

Топові параметри матимуть і смартфони OPPO Reno 7, які пропонують компанія BBK Electronics:

  • OPPO Reno 7.
  • OPPO Reno 7 Pro.
  • OPPO Reno 7 SE.

Їх головним аспектом багато хто називає дизайн зі строгими рівними гранями, аналогічними лінійкам iPhone 12 і 13. Відрізняється тільки модель OPPO Reno 7 SE, яка отримала класичні похилі рамки, швидше за все виконані з пластику. За розмірами всі моделі майже ідентичні: Reno 7 і Reno 7 SE мають дисплей 6,43 дюйми, а Reno 7 Pro – 6,55 дюйми. 

ікавим елементом дизайну та одночасно інтригуючою деталлю нових OPPO Reno 7 Pro стало RGB-підсвічування модуля камери (працює як кільце повідомлень про події у різних додатках).

Особливість лінійки Reno 7 у начинці, яка відрізняється у всіх трьох версій. У професійній моделі Reno 7 Pro встановлений 8-ядерний флагманський MediaTek Dimensity 1200 Max 5G, в базовій Reno 7 – Snapdragon 778G, а найпростіший Reno 7 SE – MediaTek Dimensity 900 5G. Потужність швидкої зарядки також варіюється – 33, 60 і 65 Вт для 7 SE, 7 і 7 Pro відповідно.

Таким чином, вирішивши купити смартфони 2022 року в интернет магазині https://openshop.ua/smartfony-i-mobilni-telefony/, належить зробити складний вибір, оскільки як у бюджетній, так і флагманській категорії буде багато пропозицій. Але це швидше плюс, адже кожен зможе знайти для себе модель із оптимальним співвідношенням ціна-якість та незначними компромісами з погляду продуктивності чи функцій.