Яку морозильну камеру краще вибрати для дому

Вибір побутової техніки простий лише з погляду. Покупцеві необхідно дізнатися масу деталей та навчитися розбиратися в технічних характеристиках товару не гірше за продавців-консультантів. Ми вирішили полегшити вам це завдання і зібрали всю інформацію про те, як вибрати морозильну камеру. Ви дізнаєтеся, якими вони бувають за конструкцією та яким параметрам слід приділити увагу при покупці. Насамкінець пропонуємо огляд моделей кращих морозильних камер для дому.

Які бувають морозильні камери

Технічні характеристики головне при виборі морозильних камер, але спочатку варто визначитися з конструктивним виконанням. Вони бувають горизонтальними і вертикальними, що окремо стоять і вбудовуються. Яка морозильная камера краща? Важко дати однозначну відповідь: вибір залежатиме від габаритів та дизайну вашої кухні, особистих потреб та естетичних уподобань.

Горизонтальні камери (ларі) 

Ви напевно бачили у торгових залах продуктових супермаркетів. Вони забезпечені прозорою кришкою, що відсувається і мають єдиний внутрішній простір (поличок немає, у кращому випадку передбачені кошики для зберігання різних видів продуктів). Такий варіант ідеальний для магазину: покупцеві не потрібно відкривати морозилку, щоб розглянути вміст, а необхідний товар легко витягти з корзини. Якщо ви проживаєте в просторому будинку і любите робити запаси на зиму, містка скриня теж може стати гарним рішенням. Для невеликої квартири горизонтальна камера підійде навряд: вона займає занадто багато місця.

Вертикальна камера (шафа) 

Це всім звична класика: ящик з дверцятами в передній частині, внутрішній простір якого розділений на зручні полички і лотки. У такому морозильнику можна зберігати різні продукти, не побоюючись, що запахи перемішуються. Вертикальна камера не займає багато місця та підійде для будь-якої кухні.

Морозильні шафи

Відрізняються тільки естетикою. Камери першого типу, втім, різноманітні за дизайном, і це дозволяє підібрати відповідне рішення для кухні з будь-яким інтер’єром. Але якщо ви хочете, щоб морозильна камера була непомітною, підійде варіант, що вбудовується. Таку техніку поміщають усередину кухонної шафи, і вона не дисонує з інтер’єром приміщення.

На які характеристики звернути увагу під час вибору

Хоча йтиметься про цілком об’єктивні параметри, тут теж не все очевидно: вибір завжди залежить від цілей покупки. Не можна однозначно сказати, яка морозильна камера краще для дому: велика або маленька, з глибоким заморожуванням або охолоджує тільки до -12 ° С – все визначається вашими потребами та можливостями.

Розмір. Тут все зрозуміло: чим більше продуктів ви збираєтеся заморожувати, тим більша містка камера вам знадобиться. Якщо ви хочете забезпечити зимовим запасом свіжих овочів та фруктів численну родину та метраж кухні дозволяє, вибирайте морозилку висотою 150 см або навіть 185 см. Якщо ж у пріоритеті для вас економія місця, купуйте компактну камеру.

Кількість відсіків. Цей параметр іноді навіть важливіший за розмір. Число відділень не завжди пропорційне величині камери, але найчастіше ці характеристики взаємопов’язані. У маленькій морозилці висотою 85 см зазвичай не більше двох-трьох відділень; агрегати вище 150 см можуть вміщати сім і більше відсіків.

Потужність заморожування. Виробник найчастіше означає в характеристиках вагу продукту, який може бути заморожений за добу. У середньому цей показник становить близько 15 кг/добу.

Діапазон заморожування. У маркуванні ця характеристика позначається «сніжинками»: їх кількість вказує на мінімально можливу температуру:

  1. * – До -6 ° С;
  2. ** – до -12 ° С;
  3. *** – до -18 ° С (більшість представлених на ринку моделей);
  4. **** – нижче -18°С.

Про що свідчать ці цифри практично? При -6 ° С продукти можна зберігати не довше тижня, при -18 ° С – близько трьох місяців. Якщо хочете забезпечити сім’ю свіжозамороженими овочами, фруктами та ягодами до наступного літа, вибирайте морозильник із позначкою «****». Деякі камери оснащені функцією суперзаморозки, що дозволяє максимально зберегти свіжість продуктів.

Клас енергоспоживання. Характеристика вказує на енергозберігаючі властивості обладнання та позначається латинською літерою. Приналежність до класу A говорить про високу економічність пристрою. Найкращі морозильні камери мають маркування A+ або A++. Чим нижчий клас, тим більше енергії споживає техніка.

Високі енергозберігаючі властивості – звичайно, перевага, але вона актуальна не для всіх. Іноді немає сенсу переплачувати цю характеристику. Якщо ви збираєтеся користуватися технікою обмежений період часу в році (наприклад, у дачний сезон), доцільно заощадити на купівлі та придбати пристрій класу C або D. Але, якщо ваша мета купити хорошу морозильну камеру для дому на довгий період експлуатації, вибирайте агрегат категорії А й вище: згодом ви неодмінно помітите економію.

Наявність системи No Frost. Автоматичне розморожування – безумовний плюс: у камері не буде намерзати лід та утворюватись інею. Для власника техніки це означає комфортну експлуатацію, економію часу та сил на догляд.

Тип керування. За цим критерієм розрізняють три види морозильних камер: механічні, електромеханічні та електронні. Різниця проста: у перших температурний режим регулюється поворотом ручки, в конструкції других є термостат, треті ж забезпечені «розумним» сенсорним дисплеєм.

Тривалість збереження холоду без підключення до електромережі. За відсутності живлення температура всередині камери залишається низькою. Цей період довше у морозильників, забезпечених акумулятором холоду. Якщо на дачі або вдома часто відключають електрику, розумніше вибрати саме таку камеру: продукти будуть у безпеці до 30 годин.

Вибираємо найкращі морозильні камери: що пропонує ринок?

Спираючись на технічні характеристики та відгуки інтернет-користувачів, ми склали топ найкращих морозильних камер на думку редакції. У нашому короткому огляді представлені моделі всіх категорій.

Компактні морозильні камери

Liebherr GP 1376 – невеликий, але досить місткий морозильник преміум-класу з розмірами 55.3x 85.1×62.4  см та корисним об’ємом 104 кг. Містить чотири секції з контейнерами, що легко висуваються, з прозорого пластику. Широкий температурний режим експлуатації дозволяє використовувати пристрій у неопалюваних приміщеннях (до -15 ° С) – на балконі, веранді, в зимовий час на дачі.

Морозильна камера має електронне керування та вищий клас енергоспоживання A++. Завдяки режиму суперзаморозки продукти зберігають максимум свіжості. Потужність заморожування – до 11 кг/добу. Пристрій оснащений акумулятором холоду та підтримує мінусову температуру при відключенні електроенергії до 24 годин.

Користувачі відзначають майже безшумну роботу морозильника (39 дБ). З додаткових корисних функцій є замок від дітей та попереджувальний сигнал про несправності.

Вартість пристрою – близько 13 000 грн.

ATLANT М 8025-101 є прикладом відмінного співвідношення ціни і якості. Морозильна камера має компактні розміри 84.5 х 95.4 х 61.6 см, корисну місткість 251 л, складається з чотирьох відділень. Всередині підтримується температура -18°С.

Морозильник відноситься до класу A+ і на рік споживає всього 177 кВт·год. Працює майже безшумно (42 дБ).

З мінусів відзначимо можливість використання тільки в опалюваних приміщеннях, відсутність режиму суперзаморозки, системи No Frost та акумулятора холоду.

Морозильну камеру цієї моделі можна придбати приблизно за 12000 грн.

Вертикальні морозильні камери

LIEBHERR GN 2323 – морозильна камера преміального сегмента від німецького виробника. Відрізняється місткістю: має корисний об’єм 185 літрів при габаритах 60 x 144.7 x 63 см. Внутрішній простір розділений на 6 секцій, полиці виготовлені із загартованого скла, контейнери оснащені зручною роликовою висувною системою.

Електронне управління, система No Frost, режим суперзаморозки, клас енергоефективності A+, наявність двох акумуляторів холоду та автономна робота до 14 годин – всі ці особливості вказують на приналежність моделі до преміум-класу. Доповнюють картину стильний дизайн, світлодіодне підсвічування, кольоровий дисплей з індикаторами температури та статусу, сигнальний датчик відкритих дверей та несправностей, а при оснащенні відповідним модулем ще й функція віддаленого керування. Рівень шуму – всього 42 дБ: морозильник працює дуже тихо.

Морозильну камеру цієї моделі можна придбати приблизно за 20000 грн.

Samsung RZ 32 M 7110  — виключно місткий морозильник: корисний об’єм камери становить 315 літрів при досить компактних розмірах 185.3 х 59.5 х 69.4 см. Внутрішній простір поділено на сім секцій (три полиці та чотири висувні ящики) , є також дві кишені на дверцятах. Відмінні риси моделі: сенсорне управління, потужність заморожування 21 кг/добу, клас енергоспоживання A+, наявність системи No Frost, режим швидкого заморожування, світлодіодне підсвічування, зовнішній дисплей. Є функції сигналізації відкритих дверей та захист від дітей. Акумулятор холоду відсутній, але час автономної роботи сягає 12 годин. Рівень шуму – 40 дБ. Модель випускається у стильному сріблястому кольорі.

Орієнтовна ціна морозильника – 28000 грн.

Область застосування морозильних скриньок останнім часом стала ширшою: якщо ще недавно вони використовувалися лише в промисловому сегменті, то сьогодні відомі виробники випускають досить компактні моделі для дому та дачі. Чимало їх ми забезпечені тим самим функціоналом, як і вертикальні камери: системою No Frost, електронним управлінням, економним енергоспоживанням.

Яку морозильну камеру краще вибрати, кожен покупець вирішує собі сам. Для тих, кому важливіше економія простору, підійде компактний або вбудований варіант, а якщо в пріоритеті корисний об’єм, варто віддати перевагу вертикальній класиці. Для використання на дачі незамінна функція тривалої підтримки холоду при відключенні живлення, а тим, хто найбільше цінує користь свіжих продуктів, не обійтися без швидкого заморожування. Моделі різноманітні, і знайти морозильну камеру хорошої якості за доступною ціною не проблема.