На допомогу мамі: 8 способів знайти час для себе

В помощь маме: 8 способов найти время для себя

У наші дні бути хорошою мамою означає не тільки годувати, одягати і оберігати дитину від небезпек. Мама повинна розважати, розвивати і допомагати в навчанні, не забуваючи про домашні справи і роботу. У цьому кругообігу у неї немає часу відпочити, зайнятися улюбленим хобі, отримати приємні враження, загалом, зробити щось, що приносить задоволення і допомагає відновити сили. Але якщо постійно витрачати енергію і не поповнювати її, виснаження неминуче. Ділимося лайфхаками, як мамі викроїти час на себе. 

Клінінг

Запросіть платного фахівця зі служби клінінгу. За той же самий час він встигне зробити набагато більше, ніж ви самі — хоча б тому, що не буде ні на що відволікатися. Клінінгові сервіси зручно використовувати і для щотижневого прибирання, і для разових акцій на зразок миття вікон і розбору старих речей.

Розподіл завдань з прибирання

Щоденні обов’язки по наведенню порядку розподіліть між членами сім’ї: нехай у кожного з’явиться свій постійний фронт робіт, за який відповідає тільки він. Чоловік і діти можуть мити посуд, вішати білизну на сушарку, пилососити. 

Репетитор або тьютор

Підтягнути за шкільною програмою, допомогти з домашньою роботою або підготувати до майбутньої контрольної роботи допоможе онлайн-репетитор. Для перевірки уроків, обговорення складних для дитини моментів навчання і допомоги в плануванні існує нова професія — онлайн-тьютор. Ці фахівці позбавлять вас від необхідності щодня працювати педагогом або Адміністратором для дитини. За вами залишиться лише загальне керівництво і контроль результатів.

Допомога родичів

Якщо платний фахівець не підходить, поговоріть з бабусями і дідусями дитини. Вони цілком можуть допомогти з домашньою роботою, розбором складних тем, плануванням занять. Ще один варіант: попросити старших дітей перевірити домашку молодших.

Продленка

На продовженці діти обідають, гуляють, роблять уроки, спілкуються з однолітками, займаються в гуртках за інтересами. Для дитини це відмінна альтернатива сидінню вдома з гаджетами, якщо мама зайнята, а для вас — можливість викроїти зайву годину для відпочинку.

Няня для прогулянок

Якщо продовження з якихось причин не варіант, повісьте оголошення на під’їзді, що шукаєте няню для прогулянок з дитиною. Пенсіонери або студенти завжди раді можливості підзаробити недалеко від будинку. А у вас звільниться пара годин.

Замовлення продуктів

Грунтовний похід в магазин займає цілий вечір, а продукти потрібно закуповувати мінімум пару раз в тиждень. Користуйтеся сервісами доставки, які зараз є в багатьох супермаркетах, починаючи від «Ашана» і закінчуючи «Вкусвіллом». Це вийде дешевше і заощадить час. Свіжий хліб і фрукти можна купити в магазині біля будинку, витративши п’ять хвилин замість декількох годин.

Готова їжа

Доставка готової їжі-відмінна допомога мамі. Якщо вам сподобається, час від часу звільняйте себе від кухонної рутини. Сюди ж-стандартні піца, роли та інший фаст-фуд, який легко і швидко купити з доставкою. Кожен день так харчуватися, може, і не варто. Але іноді заради пари годин вільного часу-однозначно можна.