У чому небезпека спільних покупок?

В чём опасность совместных покупок?

Спільні покупки-особливо дитячого одягу-набирають популярність. Їх організовують на окремих сайтах, в пабліках соціальних мереж, телеграм-каналах.

Працюють вони так: користувачі збирають колективне замовлення на якусь річ, яка в роздробі коштує дорого, а оптом — набагато дешевше. Коли користувачів і замовлень стає стільки, що досягається мінімальна планка опту, організатори роблять замовлення.

Наприклад, ви хочете купити сумку. У роздрібному магазині сумка коштує 4000 рублів, а оптом — 2000 рублів, вдвічі менше. Якщо багато людей вирішать купити таку ж сумку, можна зібрати оптове замовлення у виробника або дилера-оптовика: скажімо, від 50 штук.

У теорії всі повинні залишатися у виграші, але з колективними закупівлями не все так просто, як може здатися на перший погляд.

Розповідаємо про 4 небезпеки спільних покупок!

1) іноді товар не відповідає опису. Думайте про це, як про покупку з AliExpress, але без можливості зайти в відгуки і подивитися на реальні фотографії. Опт є опт-помацати річ не можна, приміряти теж, картинки можуть брехати. Дитячий пуховик, описаний бірюзовим, в дійсності може виявитися синім.

2) доведеться почекати. Спільні закупівлі можуть дозволити собі тільки терплячі, особливо якщо організатор недосвідчений. Поки збереться замовлення, поки все оформиться, поки відвантажиться, поки прийде… організатори, які займаються спільними покупками довго, користуються послугами транспортних компаній, і замовлення може прийти трохи швидше. Але це, в будь-якому випадку, не швидкість офіційного інтернет-магазину.

3) можна помилитися з розміром. Далеко не всі виробники і дилери пропонують розмірну сітку. Далеко не всім організаторам вистачає досвіду і передбачливості запросити розмірну сітку у виробника. Особливо небезпечно це з дитячим одягом-верхні речі не можна брати на виріст, дитина росте дуже швидко, поки ви чекаєте замовлення, одяг може стати марною. Її можна продати, звичайно, але це зайва морока.

4) ніхто не дасть гарантій. Постачальник може обдурити. Обдурити може організатор. Може прийти шлюб, річ не того кольору і розміру, взагалі не те, що Ви замовляли і чого очікували. Гарантійного ремонту на техніку тут теж не передбачено. Так, в теорії у постачальника або виробника можна «вибити» заміну шлюбу, але найчастіше люди просто не морочаться: «не ті гроші».

Сайти з організації спільних покупок-ні в якому разі не є магазинами. Вони не несуть відповідальності ні перед користувачами, ні перед судом. Якщо вам попадеться недобросовісний організатор, закликати його до закону через сайт СП буде неможливо, тому що юридично такий сайт — звичайна «майданчик для спілкування».

Безпечна альтернатива спільним покупкам-офіційні інтернет-магазини виробників!

Що б компанія не виробляла, у неї майже напевно є інтернет-магазин, де товар можна купити безпосередньо. Купувати там безпечніше, ніж у спільних закупівлях, і дешевше, ніж у роздробі, плюс:

  • ніхто не знає особливості і асортимент краще, ніж виробник;
  • можна запросити розмірну сітку для дитячого верхнього одягу і отримати консультацію фахівця, який знає все ” з перших рук»;
  • не доведеться довго чекати – у офіційних інтернет-магазинів налагоджений сервіс, вони відправляють речі в зазначений час і не затягують терміни;
  • можна попросити сфотографувати річ при іншому освітленні, виміряти довжину рукава, ближче зняти шви або декор;
  • є гарантії якості-виробник зацікавлений в тому, щоб отримати більше клієнтів через «сарафанне радіо».

На відміну від багатьох сайтів спільних покупок, офіційні інтернет-магазини дитячого одягу зручні у використанні: там можна вибрати за функціями, кольором і розміром, оплатити карткою, отримати усну консультацію в чаті, зареєструватися для участі в акціях і отримання знижок.

Звичайно, остаточне рішення – за Вами! Але крім очевидних грошових переваг, існують небезпеки спільних покупок, про які потрібно знати.