Місячний календар городника з 2 по 8 травня: що і коли садити

Останній день весни пов’язаний у городників з активними польовими роботами. У цей період підготовчі роботи вже закінчені і починається посадка і пересадка культур в грунт і парники.

На що з цієї нагоди радить звернути увагу місячний календар садівника і городника.

2 травня

Займіться посадкою, пересадкою і посівом швидкозростаючих культур – листові овочі, боби, баклажани, огірки, кабачки, гарбуз, томати, Кукурудза, патисони, горох, зелень, перець, капуста, суниця, Соняшник. Можна зайнятися розпушуванням і прополкою, мінеральної підгодівлею і проріджуванням сходів.

Не рекомендується окулірування.

Лунный календарь огородника со 2 по 8 мая: что и когда сажать

3 травня

Сьогодні можна садити, сіяти і пересаджувати листові, плодові та баштанні культури. Можна зайнятися внесенням підгодовувань, щепленнями, посадкою і пересадкою плодових і ягідних кущів, а також покосом газонів і рясним поливом.

Не рекомендується окулірування.

4 травня

Продовжуємо садити і пересаджувати рослини, ампельні і декоративні, можна висадити розсаду, прищеплювати, поливати і підгодовувати рослини.

Не рекомендується пересадка плодових рослин і чагарників, обрізка.

5 травня

Садимо і пересаджуємо, займаємося посівом, обробкою землі, розпушуванням, поливом, підгодівлею, щепленнями, пасинкуванням.

Не рекомендується обрізка і пікіровка.

6 травня

Займіться покосом газону і обробкою землі, посівом, посадкою і пересадкою однорічників. Добре пройде внесення добрив і щеплення, полив.

Не рекомендується обрізка і пікіровка.

7 травня

Несприятливий день для робіт в городі і саду. Можна прибрати бадилля і листя, зайнятися поливом.

8 травня

Рекомендується посадка дерев і декоративних чагарників, розпушування землі, посадка і пересадка, підгодівля і щеплення, прищіпка, пікірування.

Не рекомендується обрізка плодових дерев.