9 помилок педикюру, від яких один тільки шкоду для нігтів

Роблячи педикюр в домашніх умовах, багато хто намагається заощадити.

Варто пам’ятати про 9 помилок педикюру, які в результаті можуть завдати серйозної шкоди нігтям і шкірі.

Зберігання лаків у ванній кімнаті

Більшість людей вважають за краще зберігати лаки у ванній кімнаті. Звичайно, у ванній завжди можна знайти вільне місце. Але теплий і вологе повітря руйнівний для лаку, так як руйнується його структура і основні властивості. Місце зберігання повинно бути сухим і темним.

Використовувати продукти, які швидко сохнуть

Іноді для нанесення педикюру не вистачає часу, відповідно, жінки йдуть на різні хитрощі, застосовуючи швидковисихаючі продукти.

9 ошибок педикюра, от которых один только вред для ногтей

Фахівці настійно рекомендують відмовлятися від цього. Є більш простий спосіб: потримати нігті під холодною водою, щоб лак швидше висох. Цей метод безпечний і ефективний.

Відмова від базових і верхніх шарів

Відмовляючись від бази і верхніх шарів, багато хто намагається економити свій час. А який в цьому сенс? Забуваючи про елементарні правила, зробити якісний педикюр точно не вийде.

Також не варто забувати, що базовий шар захищає нігті від шкідливих хімічних речовин, а верхній шар закріплює лак. Їх нанесення-це необхідність, а не примха, як про це можуть подумати багато.

Нанесення товстого шару лаку

Може здатися, що товстий лак – це оптимальне рішення. Фахівці точно з подібним не погодяться. Якщо відразу наносити товстий шар, він швидко втратить свій вигляд. Є базове правило: лак потрібно наносити в 2-3 тонких шару поступово. Поспіх під час нанесення педикюру тільки шкодить.

Після нанесення душа

Багато хто намагається приводити себе в порядок після душу або ванних процедур. Йдеться про грубу помилку, адже при зануренні у воду нігті починають вбирати вологу і розширюватися. Потрібно почекати мінімум 30 хвилин і тільки потім наносити лак. При прискоренні цього процесу робота за підсумком стане безглуздою.

Неправильне зрізання нігтів

Не слід зрізати куточки нігтів. Якщо робити так, нігті можуть врости в ноги. Є базове правило: нігті потрібно підстригати прямо. Перед використанням важливо провести дезінфекцію. Мікроби активно накопичуються на нігтях, і вони можуть спровокувати серйозні проблеми.

Фарбування кутикул

У спробах зробити педикюр швидко, можна нанести лак на кутикули. І тут мова не йде про зовнішній вигляд, фарба на кутикулах – це шкідливо. Якщо лак потрапив на кутикули, його слід відразу стерти, використовуючи звичайну ватяну паличку і рідина для зняття.

Струшування флакона

Більшість струшують флакон перед використанням. Якщо це робити, всередині почнуть формуватися повітряні бульбашки, які в результаті потраплять на нігті. Оптимальний варіант-покатати флакон між долонями.

Зрізання кутикули

Сучасні майстри наполягають на тому, що, якщо зрізати кутикулу, підвищується ризик розвитку інфекцій. Тому в домашніх умовах ризик занесення інфекцій досить високий. Краще зберігати кутикулу, не ризикуючи здоров’ям своїх нігтів.