8 простих правил, як сушити волосся, про які всі вічно забувають

Сушка волосся рідко викликає питання або складності.

Як правило, багато жінок діють за звичкою, забуваючи про ключові правила, які не варто порушувати.

Не можна спати з мокрим волоссям

Душ перед сном – це звичка, яка сформувалася у багатьох. Ванні процедури допомагають розслабитися, тому від звички ніхто відмовлятися не збирається. А чому всі забувають про шкоду для мокрого волосся під час сну?

Якщо довгий час спати з мокрим волоссям, витончення кутикули стане реальністю. Фахівці рекомендують приймати душ мінімум за годину до сну.

8 простых правил, как сушить волосы, о которых все вечно забывают

Висока температура при сушінні неприпустима

Якщо встановити високу температуру на фені, вийде швидше висушити волосся. Експерти відзначають, що подібна звичка призводить до псування структури волосся.

Є базове правило: на фені повинна бути встановлена мінімальна температура.

Застосовувати високу температуру можна тільки в екстрених ситуаціях. Нічого страшного не трапиться, якщо сушити волосся при високій температурі один раз на місяць. Важливо уникати регулярного використання.

Рушником краще не сушити

Після душу багато хто починає використовувати рушник, щоб швидше висушити волосся. Ця звичка здається логічною, але все не так очевидно.

Якщо активно терти рушником волосся, можна запросто пошкодити волосяні лусочки. Є просте правило: волосся потрібно замотати в рушник, і тоді воно візьме частину вологи.

Термозахисні засоби

Якщо доводиться регулярно використовувати фен для сушіння волосся, необхідно пам’ятати про спеціальні засоби для захисту.

Наприклад, зараз можна зустріти креми і спеціальні маски, які відновлюють структуру. Їх точно не слід ігнорувати, якщо доводиться застосовувати фен на регулярній основі.

Волосся не повинні бути мокрими

Може здатися, що природна сушка волосся – це оптимальний варіант. З подібною думкою не погодяться експерти.

Волосся краще обмотати рушником після душу, щоб воно взяло частину вологи на себе. А коли волосся стане вологими, можна не переживати про їх здоров’я.

Пересушувати волосся неприпустимо

Багатьом здається, що волосся потрібно сушити ідеально. Звичайно, якщо необхідно зробити зачіску, інших варіантів немає. А навіщо пересушувати волосся, коли їх можна залишити трохи вологими? Якщо волосся вологе, вони висохнуть за 15 хвилин. Тому ризикувати структурою в більшості випадків сенсу немає.

Зони сушіння

Волосся потрібно розділяти на кілька зон, а не сушити одночасно. Справа в тому, що, намагаючись висушити всю голову, деякі ділянки будуть пересушені. Необхідно для себе сформувати зони для сушіння і виробити звичку.

Насадка для фена

Більшість жінок думають, що насадка для фена не має ніякого сенсу. А чому тоді всі майстри використовують насадку?

Завдяки насадці контролюється потік повітря і можна зробити якісне укладання. Також не варто забувати, що існує безліч різних насадок за своїм призначенням.