Як зберегти відносини на відстані

Життя – штука жорстока. Вона зводить двох людей разом, допомагає їм зблизитися, відчути себе єдиним цілим.

У деяких випадках вона дозволяє їм залишитися разом, бути поруч завжди. Але часом буває так, що закоханим доводиться роз’їхатися, перебувати порізно.

Причиною цього може стати тривале відрядження, підвищення одного з пари по службі. Розлучатися пара при всьому цьому може не хотіти, тому буде переживати за те, чи зможе зберегтися в таких умовах.

Тривожитися тут причини є, але все ж піддаватися емоціям чоловікові і дівчині не варто. Вони зможуть зберегти відносини на відстані, якщо захочуть цього, якщо будуть слідувати декільком рекомендаціям.

Как сохранить отношения на расстоянии

Довіряти і вірити

Негативний досвід відносин на відстані може бути у знайомих або друзів. Важливо не проектувати все це на свою пару.

Слід пам’ятати, що у кожного свій шлях, що хтось в змозі пройти випробування, а у кого-то це не виходить. Потрібно сподіватися на те, що все буде розвиватися за першим сценарієм, який оптимістичний.

План і варіанти

Перед від’їздом когось із партнерів все повинно стати чітким і ясним.

Необхідно обговорити, як будуть розвиватися відносини, хто і як буде в них вкладатися. Слід чітко позначити, що може стати причиною розставання в непростий час.

При всьому цьому картина стане зрозумілою, кожен зможе продумати стратегію поведінки.

Календар

Слід домовитися про зв’язок, про те, коли будуть відбуватися дзвінки, коли можна листуватися. Це дозволить не втратити зв’язок один з одним, бути на одній хвилі.

Та й відволікати не доведеться один одного від справ, якщо буде встановлений чіткий графік.

Якість спілкування

Не настільки важлива кількість, скільки якість взаємодії. Слід вибудовувати конструктивні діалоги, обговорювати по-справжньому важливі речі.

В такому випадку спілкування буде приносити користь, а не буде порожнім набором слів, який не має ніякого сенсу.

Спонтанність

Її слід проявляти, робити сюрпризи партнеру. Можна надсилати без жодного приводу листівки, можна дзвонити іноді тоді, коли графіком це не передбачено.

Так романтика з відносин не зникне, закріпиться в них. За рахунок цього вони стануть тільки міцніше.

Всі ці поради банальні і прості, але вони завжди працюють у випадку з відносинами на відстані. Останні з їх допомогою точно не розсиплються, а стануть тільки міцніше і міцніше.