Яйця-один з найпоширеніших продуктів харчування, вельми частий гість на нашому обідньому столі.
Але не кожна господиня знає, що існують способи, які значно спростять процес приготування смачних страв.
Розповідаємо, як швидко,»дешево і сердито”. Мінімум зусиль-максимум ефекту.
Білок і жовток
Нерідко в приготуванні того чи іншого блюда потрібно не все яйце «в комплексі», а тільки білок або жовток.
Щоб їх відокремити, за допомогою голки проколюємо отвори вгорі і внизу яйця.
Білок витече в посуд, а жовток залишиться в шкаралупі.
Запобігаємо тріщини
Буває так, що в процесі варіння яйця тріскаються і білок вивалюється назовні. Щоб уникнути цього, треба варити строго певний час-не більше.
Якщо некруто, то дві-три хвилини, якщо «в мішечок» – п’ять-шість, круто – 8-9 хвилин.
Може запобігти появі тріщин і додана в воду щіпка солі. Або кілька зубочисток.
Шкаралупа
Щоб швидко і легко очистити яйце від шкаралупи, можна в процесі варіння додати у воду лимонну кислоту, а потім яйця помістити в холодну воду.
Лимонна кислота пом’якшить шкаралупу і, відповідно, від неї легко буде позбутися.
Зберігання
Щоб продовжити термін зберігання яєць, потрібно всього лише їх класти тупим кінцем вгору.
Завдяки цьому повітря буде вільно проходити через пори в шкаралупі і яйця можуть пролежати, не зіпсувавшись, значно довше.