При приготуванні мереживних млинчиків господаркам доводиться враховувати масу тонкощів і деталей, адже в іншому випадку страва не вийде.
Однак є простий рецепт, який неможливо забути, адже всіх інгредієнтів потрібно по одній мірі.
Які продукти потрібно підготувати
– по склянці молока, перевіреної борошна вищого сорту і кефіру з будь-яким відсотком жирності;
– цукор і рослинне масло (по великій ложці);
– одне яйце;
– сода (маленька ложка);
– сіль (на кінчику ножа).
Як готувати
Борошно попередньо просівається і відразу ж відправляється в ємність для роботи з тестом. Разом з нею вводимо сіль, ложку цукру і куряче яйце, доводимо до однорідного стану. Потім потрібно влити кефір, не забути про соду і якісно все перемішати.
Оцініть якість тесту, щоб не було грудок.
Далі вводяться інші компоненти (масло з молоком). Знову активно працюємо віночком.
Деякі кулінари рекомендують соду спочатку змішати з кефіром і тільки потім ввести тісто. Насправді принципової різниці немає.
Після цього починаємо смажити млинці на розігрітій чавунній сковорідці з маслом.