Чому для борщу потрібно брати тільки маленьку буряк: хитрість, про яку мало хто знає

Ніхто не посперечається з тим, що від якості буряка багато в чому залежить успіх в приготуванні борщу.

Однак господині частіше думають про те, як зберегти гарний червоний відтінок супу.

А адже це теж залежить від самої буряка.

Чому варто вибирати коренеплід поменше

Якщо подрібнити буряк великого розміру, то можна помітити, що її колір не такий насичений і інтенсивний. Велика буряк, скоріше, дасть легкий рожевий відтінок, ніж бордовий.

Почему для борща нужно брать только маленькую свеклу: хитрость, о которой мало кто знает

Тому такий коренеплід для борщу не дуже підходить.

Невелика буряк, навпаки, рівномірно забарвлена, виглядає насичено-червоної. Тому борщ теж вийде потрібного кольору. Цілком можливо, що для великої порції борщу знадобиться 2-3 маленькі буряка.

З великого коренеплоду можна сміливо робити популярні салати, адже там інтенсивність відтінку не грає вирішальної ролі.

Також варто пам’ятати про те, що буряк важливо обсмажувати окремо від інших компонентів, додавши будь-який кислий продукт для збереження кольору.