Смажені пиріжки з картоплею: секрет в дріжджовому тесті, яке готується без ваг і мірної склянки

М’які і ароматні домашні пиріжки відмінно підійдуть для перекусу або стануть прекрасним частуванням до чаю до приходу гостей. 

Приготувати тісто для них можна швидко і просто. При цьому ваги і мірні склянки в цій справі не потрібні. 

Досить підготувати інгредієнти і вимірювати їх в звичайних чашках, в яких заварюється чай або кава. 

Для тесту в 20 порцій буде достатньо 3 чашок борошна і 1 чашки молока, також слід підготувати одне яйце, столову ложку цукру і 4 ложки рослинної олії. 

Жареные пирожки с картошкой: секрет в дрожжевом тесте, которое готовится без весов и мерного стакана

Також необхідні швидкодіючі дріжджі. На таку кількість борошна і молока потрібні 2 чайні ложки. 

Всі компоненти слід перемішати. При цьому яйце і молоко додаються в останню чергу.

Тісто має бути еластичним і не липнути до рук. Йому необхідно дати настоятися близько півтори години. 

У цей час можна зробити начинку. Для цього з картоплі потрібно приготувати пюре, додати цибулю, який був попередньо обсмажений, а також сіль і спеції. 

Крім того, господині кажуть, що більш м’який смак вийде при додаванні двох столових ложок сметани на 800 грамів картоплі.

Після цього можна формувати пиріжки. Однак не варто їх відразу поміщати на сковороду. Перед цим заготовка повинна полежати хвилин 10. 

Обсмажувати частування слід на попередньо розігрітій сковороді з маслом.