Як оформити коридор: секрети комфортного приміщення

Коридор-це те приміщення, в якому ми проводимо меншу частину життя. Через це багато господарів приділяють його оформленню недостатньо уваги, і дуже даремно.

Більшість планувань в наших квартирах таке, що ми переходимо з однієї кімнати в іншу саме через коридор.

Особливу увагу експерти радять приділяти організації освітлення, оскільки в коридорі майже завжди немає вікон, і, виходячи зі світлого приміщення, ми потрапляємо в темне і навпаки. Звичайно, це не можна назвати комфортним пересуванням.

Якщо у вас довгий коридор, то його можна прикрасити колонами або аркою. Це не тільки дозволить зробити коридор більш красивим, але і поділить його на зони.

Как оформить коридор: секреты комфортного помещения

Перед фінішною обробкою проводяться чорнові роботи: старі матеріали при необхідності демонтуються, поверхні вирівнюються і обробляються новим матеріалом. Природно, що дизайн інтер’єру повинен відповідати дизайну квартири в цілому.

Для обробки підлоги в коридорі можна вибирати різні матеріали: хтось використовує лінолеум, хтось-паркет, плитку, пробку. Як би там не було, необхідно враховувати наступні вимоги, що пред’являються до підлогового матеріалу для цього приміщення.

Покриття не повинно бути слизьким, але має бути досить вологостійким, стійким до стирання протягом тривалого часу, адже тут висока прохідність.

Оздоблення

Оформляти стіни можна також з різних матеріалів, будь Це шпалери, фарба, дерев’яні панелі або штукатурка. Якщо коридор маленький, першорядне завдання – зробити його більш зручним і візуально просторіше. З цією метою слід використовувати світлі відтінки оздоблювальних матеріалів.

Шпалери і фарбу зараз рідко використовують для обробки стелі. Сучасне рішення-натяжна або підвісна стеля з вбудованими світильниками.

Для цього не потрібно особливо готувати стелю, вирівнювати його, досить прибрати поверхневі забруднення. Подібні конструкції швидко і легко монтуються, а служить стелю довгі роки.

Освітлення

В якості освітлення варто встановити красиві світильники, розташовані протягом усього коридору, можна обмежитися також вбудованими світильниками на стелі.

У другому випадку потрібно буде встановити бра біля дзеркала, щоб можна було добре розгледіти себе перед виходом на вулицю. Коридор повинен бути досить освітленим, так буде комфортно їм користуватися.