5 лайфхаків з вареними яйцями – навіть досвідчені господині не всі їх знають

Відварені яйця приготувати ідеально не так вже й просто, як здається на перший погляд: вони можуть лопатися, тріскатися або погано чиститися.

Якщо ж знати деякі хитрощі, то проблем можна буде уникнути.

Які лайфхаки знадобляться господиням

Щоб не тріскалися

Для того щоб яйця змогли зберегти цілісність шкаралупи, не потрібно відправляти їх у воду відразу ж після холодильника. Для початку їм варто трохи полежати на кухні.

Також від цієї напасті можна захиститися за допомогою солі – просто всипте половину маленької ложки прямо в каструлю.

5 лайфхаков с вареными яйцами – даже опытные хозяйки не все их знают

Спростити чистку

Якщо після варіння відправити яйця в крижану воду, то чистити їх буде значно простіше. Для цього воду можна ненадовго залишити в морозильній камері, щоб домогтися відповідної температури.

Сода

Не всі знають про те, що яйця потрібно варити з маленькою ложкою соди. Завдяки цьому лайфхак білкова частина не стане липнути до шкаралупи.

Відварені яйця збережуть свій привабливий зовнішній вигляд.

Особливий вид чистки

Є незвичайний спосіб чищення яєць, який припаде до вподоби тим, хто не любить возитися зі шкаралупою. Візьміть будь-яку ємність з кришкою, відправте відварені яйця і влийте холодну воду.

Потім потрібно активно потрясти вміст.

В результаті шкаралупа сама відійде від білка.

Не тільки каструля

Не всі знають про те, що приготувати яйця можна не тільки в каструлі. При правильному підході можна використовувати мікрохвильову піч, мультиварку і навіть пароварку.