Відварені яйця приготувати ідеально не так вже й просто, як здається на перший погляд: вони можуть лопатися, тріскатися або погано чиститися.
Якщо ж знати деякі хитрощі, то проблем можна буде уникнути.
Які лайфхаки знадобляться господиням
Щоб не тріскалися
Для того щоб яйця змогли зберегти цілісність шкаралупи, не потрібно відправляти їх у воду відразу ж після холодильника. Для початку їм варто трохи полежати на кухні.
Також від цієї напасті можна захиститися за допомогою солі – просто всипте половину маленької ложки прямо в каструлю.
Спростити чистку
Якщо після варіння відправити яйця в крижану воду, то чистити їх буде значно простіше. Для цього воду можна ненадовго залишити в морозильній камері, щоб домогтися відповідної температури.
Сода
Не всі знають про те, що яйця потрібно варити з маленькою ложкою соди. Завдяки цьому лайфхак білкова частина не стане липнути до шкаралупи.
Відварені яйця збережуть свій привабливий зовнішній вигляд.
Особливий вид чистки
Є незвичайний спосіб чищення яєць, який припаде до вподоби тим, хто не любить возитися зі шкаралупою. Візьміть будь-яку ємність з кришкою, відправте відварені яйця і влийте холодну воду.
Потім потрібно активно потрясти вміст.
В результаті шкаралупа сама відійде від білка.
Не тільки каструля
Не всі знають про те, що приготувати яйця можна не тільки в каструлі. При правильному підході можна використовувати мікрохвильову піч, мультиварку і навіть пароварку.